Інститут Медіа Права презентував збірку Рішень Євросуду з доступу до інформації

December 18, 2014

                       



Сьогодні Інститут Медіа Права за підтримки Ради Європи презентував збірку «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації».

 

Видання підготовлене, насамперед, заради сприяння застосування суддями досвіду Європейського суду з прав людини у національній українській практиці, а також для застосування адвокатами та захисниками права на доступ до інформації. На жаль, як відзначають експерти Інституту Медіа Права, наразі прецеденти Євросуду фактично не застосовуються в національній практиці у судах з доступу до інформації в Україні, хоча Рішення Європейського суду з прав людини є джерелом права в Україні після ратифікації нею Європейської конвенції з прав людини у 1997 році.

 

Отримати видання «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації» в Інституті Медіа Права можна безкоштовно, написавши прохання про це на електронну адресу організації info@medialaw.kiev.ua. Завантажити видання в електронному вигляді можна за цим посиланням.

 

Видання «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації» було підготовлене в рамках Програми Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансування Уряду Канади.