Інститут Медіа Права провів семінар з правових питань для журналістів у Черкасах

May 13, 2010

28 квітня 2010 рокуу Черкасах відбувся спеціалізованийсемінар-тренінг для журналістів із правових питань щодо висвітлення виборчого процесу й судових позовів проти ЗМІ.

Захід було проведено Громадською організацією «Інститут Медіа Права» за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні й за організаційного сприяння кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Участь у заході взяли кореспонденти газет Черкас та області, а також власні кореспонденти всеукраїнських видань, серед яких «День», «Вечірні Черкаси», «Нова Доба», «Наше слово», «Шполянські вісті». Присутніми на семінарі також були представники студії «Тясмин», редакції «Сміла-радіо» та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Провів семінар директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко.

На тренінгу Тарас Шевченко розповідав слухачам про те, що свідомий вибір громадян під час проведення виборчої кампанії напряму залежить від якості діяльності журналістів та ЗМІ. Протягом семінару-тренінгу учасники мали змогу обговорити питання розуміння журналістами законодавства про вибори, своїх прав і обов’язків, відповідальності за поширення недостовірної інформації та ризиків стосовно судових позовів. Адже під час підготовки до проведення місцевих виборів, а також виборів загальнодержавного рівня, журналістам необхідні знання у цих сферах.