Інститут Медіа Права виявив порушення реклами в аеропорті “Бориспіль”

January 28, 2010

Інститут Медіа Права розпочав кампанію проти незаконної реклами тютюну в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

На території аеропорту протягом тривалого часу незаконно розміщується велика кількість щитів та лайтбоксів із рекламою сигарет. Більшість рекламних зображень розташовані у терміналі Б перед паспортним контролем та в залах, відведених для паління. Це є прямим порушенням норм законодавства про рекламу, оскільки згідно із ч. 1 ст. 1 Закону України «Про рекламу» такі рекламні оголошення є рекламою на транспорті, і водночас внутрішньою рекламою, оскільки вони розміщені всередині споруд аеропорту. В той же час відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про рекламу» реклама тютюнових виробів засобами внутрішньої реклами та на транспорті забороняється.

«Ми звернулися з офіційними скаргами до Київського обласного управління у справах захисту прав споживачів, а також до Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і до Міністерства транспорту та зв’язку України з проханням усунути порушення законодавства про рекламу тютюнових виробів – каже Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. – Ми використовуватимемо всі законні можливості для відстоювання дотримання закону про заборону реклами тютюну і закликаємо всіх небайдужих долучитися до цього».

Інститут Медіа Права надалі буде інформувати громадськість про хід реагування державних органів на скарги щодо зазначеного правопорушення.