Інститут Медіа Права завершив роботу над проведенням громадської експертизи діяльності Держкіно

June 21, 2010

За період з 9 березня по 21 червня 2010 року Інститут Медіа Права провів громадську експертизу діяльності Державної служби кінематографії у сфері державної реєстрації фільмів та видачі прокатних посвідчень. За цей час були опрацьовані документи, надані Держкіно за відповідним запитом, а також розроблені висновки і пропозиції щодо удосконалення роботи Держкіно.

Під час проведення громадської експертизи Інститут Медіа Права дійшов висновку, що в цілому діяльність Держкіно відповідає вимогам законодавства. Механізм державної реєстрації фільмів та видачі прокатних посвідчень є достатньо прозорим та ефективним. Однак удосконалення потребують деякі аспекти присвоєння фільмам індексів, що визначають глядацьку аудиторію. Детальніше про висновки та рекомендації експертів Інституту Медіа Права ви можете дізнатися із відповідного розділу.

Експертні висновки Інституту Медіа Права були направлені до Держкіно. Тепер цей державний орган повинен розглянути пропозиції і розробити заходи, спрямовані на їх реалізацію. Інститут Медіа Права надалі повідомлятиме про практичне втілення результатів експертизи.