ІНСТИТУТУ МЕДІА ПРАВА 10 РОКІВ!

February 1, 2015
Інститут Медіа Права було засновано 1 лютого 2005 року. З тих пір ми працюємо над формуванням сприятливого середовища для розвитку сильного громадянського суспільства в Україні, над забезпеченням прав на інформацію та свободу вираження, над принциповим відкриттям таємниць державної влади та її підзвітності народу.
За цей час нам вдалося:

– досягти відкриття засідань Верховної Ради для відвідування громадянами, 
– добитися відкриття декларацій народних депутатів через стратегічні судові процеси
– підштовхнути суспільство до позитивних змін через спільні громадські ініціативи, серед яких: Реанімаційний пакет реформ (в якому Інститут Медіа Права здійснює загальну координацію ініціативи та координацію групи медіа реформи), громадських рух ЧЕСНО, рух “Стоп Цензурі!“, Коаліція “За вільну від тютюнового диму Україну“, громадська кампанія “Новий Громадянин
– створити низку законів для позитивних зрушень в українському суспільстві та добитися прийняття частини з них:
  • Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (2014)
  • Закону України «Про доступ до публічної інформації» (2011) та нової редакції Закону України «Про інформацію» (зі змінами від 2011 р.)
  • Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів» (2012), відомого також як «закон про заборону куріння в громадських місцях».
  • Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів» (2012), відомого також як «закон про заборону реклами сигарет».

А також ми провели 10 літніх шкіл, 9 з яких були міжнародними – для учасників з 11 країн, багато дистанційних курсів та тренінгів, і зустріли дуже багато чудових і сильних людей, здатних змінювати світ на краще!

Безмежно дякуємо усім, хто тим чи іншим чином підтримував нас усі ці роки! У нас попереду ще багато звершень!