Кабмін підтримав пропозиції щодо повноцінного фінансування Суспільного

November 4, 2016

Кабінет Міністрів підтримав пропозиції щодо повноцінного фінансування ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” та міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”. Це означає, що фінансування “Євробачення” і Суспільного мовлення відбуватиметься за різними програмами. Відповідні рішення були ухвалені на позачерговому засіданні уряду щодо розгляду держбюджету на 2017 рік.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, наступного тижня усі відповідні документи будуть передані до Верховної Ради. Для того, щоб ці зміни набули чинності, парламент повинен схвалити бюджет із внесеними поправками.

Зазначимо, що напередодні громадські активісти, журналісти та депутати, об’єднані у коаліцію “За суспільне мовледення”, заявляли про загрозу недофінансування суспільного мовлення та закликали довести реформу до кінця. У відповідь, Прем’єр-міністр доручив Міністерству інформаційної політики винести на розгляд уряду пропозиції з цього питання.

Варто нагадати, що законодавством передбачене фінансування суспільного мовника у розмірі 0,2% від видатків загального фонду бюджету за попередній рік, що орієнтовно становить 1,2 млрд гривень. Водночас, у первинному проекті Державного бюджету на 2017 рік ця сума становила лише 897 млн гривень.