Кейс щодо Суспільного, розроблений за участі ЦЕДЕМ, читають у Стенфорді

August 7, 2017
Кейс про створення Суспільного мовлення в Україні став однією з навчальних тем у Стенфордському університеті (США). Розробила кейс команда викладачів Українського католицького університету Софія Опацька, Ярина Ключковська, Андрій Рождественський та юрист ЦЕДЕМ Ігор Розкладай на тренінгу для тренерів “Викладання та розробка навчальних кейсів для вивчення державної політики”.
 
Викладає цю тему Френсіс Фукуяма – філософ, політолог, автор популярної політичної праці “Кінець історії та остання людина”.
 
“Першим завданням кейсу був аналіз усіх стейкхолдерів, їхніх інтересів, ролі та впливу на процес трансформації. Іншою важливою концепцією, якій ми приділили окрему увагу, була модель лідерства. Навчальний кейс передбачає вивчення певних інструментів або концепцій. У нашому випадку він показує дилему, яка була в квітні 2014 року щодо майбутнього Суспільного в Україні. І нами також були описані можливі виклики”, – розповіла одна з авторів кейсу Софія Опацька.
 
Зазначимо, що із кейсом про створення українського суспільного мовника, в якому йдеться про процес трансформації Національної телекомпанії України (НТКУ) в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) станом на квітень 2014 року, Френсіс Фукуяма був ознайомлений на початку 2017 року. Ця тема миттєво зацікавила професора. Спочатку він представив цей кейс в рамках своєї навчальної програми Leadership Academy for Development в Грузії. А після цього почав викладати його у Стенфорді, де кейс українського суспільного викликав активну дискусію.
 
За матеріалами прес-служби UA:Першого