Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання по цифрі

January 16, 2013
11.01.2013. ВРУ. Народні депутати члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації зареєстрували проект постанови ВРУ “Про парламентські слухання «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні” за № 1258.

Депутати пропонують провести 20 березня 2013 року парламентські слухання на тему: “Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні”  і  запросити для участі представників громадських організацій, які працюють у сфері діяльності електронних засобів масової інформації, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, покликаних забезпечити перехід телебачення України на цифрове мовлення, профільних наукових установ, експертів та мовників.

Кабінету Міністрів України планується доручити до 6 березня 2013 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно – аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, пропозиції щодо рекомендацій слухань та визначити доповідачів від Уряду.

У разі проведення трансляцію слухань має бути забезпечено Національною телекомпанією України та Національною радіокомпанією України за участю Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

У березні 2013 року також плануються парламентські слухання “Українська книга: реалії сьогодення та перспективи розвитку вітчизняного книговидавництва та книгорозповсюдження”, які планує поводити комітет з питань культури і духовності.

Картка проекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=0&pf3511=45441.