Комітет свободи слова розгляне законопроект щодо заборони російських фільмів

September 15, 2014

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації 16 вересня планує провести чергове засідання, на яке винесено низку актуальних питань медіа сфери.

До порядку денного включено два альтернативні законопроекти щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій ( проект № 4462а, н.д. Роман Ілик та проект №4462а-1,н.д. Олег Панькевич, Ірина Сех, Галина Чорна, Ірина Фаріон, Олег Осуховський, Юрій Михальчишин, Андрій Міщенко, Маркіян Лопачак, Олексій Фурман, Руслан Марцінків, Анатолій Вітів).

Члени Комітету також планують розглянути законопроекти у сфері інформаційної безпеки, зокрема, про внесення змін до деяких законів України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави(проект № 5036, н.д. В’ячеслав Кириленко та Микола Томенко) та проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України(проект № 4443а,  н.д.  Микола Княжицький).

Серед інших документів, винесених на розгляд народних депутатів – проект закону про внесення змін   до Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо виключення поняття «політична реклама» та усунення протиріч між окремими нормами Закону(проект № 4336а, н.д. Юрій Стець) та законопроект щодо відкритості інформації про доходи високо посадовців (проект № 4378а, н.д. Сергій Лабазюк, Володимир Литвин).

Засідання відбудеться за адресою вул. М.Грушевського, 18/2, кімн. № 1, початок – о 14:00