Комітет свободи слова схвалив дерегулювання діяльності провайдерів програмних послуг

August 15, 2014

Комітет з питань свободи слова та інформації 14 серпня провів чергове засідання. У ході засідання Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дерегулювання діяльності з надання програмної послуги та удосконалення державного регулювання діяльності провайдерів програмної послуги (проект № 4150а, н.д. Микола Княжицький), яким пропонується скасувати ліцензування провайдерів програмної послуги, які не використовують радіочастотний ресурс, замінивши його процедурою реєстрації та нагляду за переліком програм, які ними ретранслюються.

Крім цього, Комітет також  вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій) (проект № 4379, н.д. Олена Кондратюк, Микола Томенко, Микола Баграєв,Микола Княжицький). Законопроектом визначається, що трансляція (ретрансляція) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються (ретранслюються) на територію України у випадку, якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію країн, що входять до Європейського Союзу, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, забороняється.

Водночас, народні депутати не підтримали Проект Закону про засади інформаційної безпеки України (проект №4949, н.д. Іван Стойко, Олександр Кузьмук, Юрій Сиротюк), що передбачав створення нового регуляторного органу в сфері інформації – Національної комісії з питань інформаційної безпеки.