Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про захист суспільної моралі

March 27, 2014

Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 26 березня розглянув низку законопроектів з інформаційних питань.

Народні депутати вирішили відхилити законопроект  про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі» щодо захисту інформаційного простору (проект №2208а, н.д. Володимир Олійник), а також відправили на доопрацювання проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкового інформування про засновників та власників засобів масової інформації (проект №4329, н.д. Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний). На доопрацювання було повернуто також проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння отриманню інформації про пільги та інші види соціального захисту, (проект № 3083, н.д. Сергій Фаєрмарк).

Водночас, Комітет підтримав у частині своїх повноважень проект закону «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» щодо державної охорони Держкомтелерадіо та проект закону про внесення змін до податкового кодексу України щодо публікації даних про відшкодування ПДВ (проект № 4384, н.д. Віктор Пинзеник) і запропонували Комітету з питань податкової та митної політики рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу даний проект закону.

Крім цього, народні депутати підтримали законопроект про внесення змін до закону «Про статус народного депутата України» щодо обмеження прав народних депутатів на проживання в службових жилих приміщеннях (проект № 4439, н.д. Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний), який, зокрема, передбачає оприлюднення переліку депутатів, які отримують службове житло.