Комітет ВР рекомендував Раді ухвалити законопроект №8841 щодо роздержавлення

July 9, 2018

4 липня 2018 року Комітет свободи слова та інформаційної політики розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації № 8441 від 6 червня 2018 року (інфографіка). За результатом розгляду, Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити цей законопроект до порядку денного та прийняти його за основу в першому читанні.

Також раніше, відповідно до Висновку Головного науково-експертного управління щодо законопроекту №8441 від 2 липня 2018 року, було рекомендовано взяти за основу у першому читанні, врахувавши кілька зауважень, саме цей законопроект.

Щодо альтернативного проекту Закону про внесення змін до закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»  № 8441-1 від 20 червня 2018 року, то Комітет рекомендував парламенту його відхилити.

Нагадаємо, що напередодні розгляду цих законопроектів Комітетом свободи слова та інформаційної політики, медійні організації опублікували спільну заяву про підтримку законопроекту №8411 та закликали відхилити альтернативний йому проект №8441-1.