МАГівці рішуче налаштовані на боротьбу з корупцією у регіонах

June 14, 2016

Понад 120 громадських активістів із 5 обласних центрах України успішно пройшли навчання на третьому модулі Майстерні активних громадян. Протягом минулого тижня магівціДніпропетровського (6 червня), Харківського (7 червня), Львівського, Одеського (10 червня) та Миколаївського (11 червня) регіонів засвоїли механізми боротьби з корупцією у реформуванні житлової сфери, а також ознайомилися з юридичними ризиками при опублікуванні журналістських розслідувань. Учасники тренінгів навчилися й ефективному написанню заяв про корупційні правопорушення до правоохоронних органів. 

Загалом усі регіональні тренери МАГ відзначили командний дух учасників навчання та рішучу налаштованість на виявлення корупції та її викоренення у містах, районах, селищах. 

 «Третій модуль МАГ у Миколаєві став тренінгом із найбільшою концентрацією громадських активістів на квадратний метр, порівняно з попередніми двома. І справа не у вдало проведеній піар-компанії, а в тому, що активісти, приїжджаючи до своїх містечок та селищ, розповідали іншим небайдужим жителям про таку можливість повчитись антикорупційним практикам, що орієнтована саме на регіональних представників», – розповіла Олена Позняк, регіональний тренер МАГ із Миколаєва.

Загалом за відгуками учасників МАГу, знання як про корупційні ризики під час створення ОСББ, так і щодо уникнення дифамацій і практики написання заяв про антикорупційні правопорушення були надзвичайно корисними і стануть придатними для боротьби з корупційними проявами в їхніх регіонах. 

А опрацювання в групах практичних кейсів та написання по ним заяв про корупційне правопорушення засвідчило готовність регіональних активістів втілювати принципи та знання МАГ у реальному житті.

Цього тижня заплановано регіональні тренінги у Житомирі (14 червня), Чернівцях (15 червня), Тернополі (15 червня), Сєвєродонецьку (16 червня), Запоріжжі та Хмельницькому (18 червня). 

Антикорупційні тренінги для регіональних тренерів Майстерні активних громадян проводить Центр демократії та верховенства права CEDEM у партнерстві з Reanimation Package of Reforms.

 

Фото-звіт з м. Дніпро за даним посиланням

Фото-звіт з м. Харкова за даним посиланням. 

Фото-звіт з м. Львова за даним посиланням

Фото-звіт з м. Одеси за даним посиланням. 

Фото-звіт з м. Миколаєва за даним посиланням

 

Проект «Майстерня активних громадян» виконується в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).