МАГ навчав активістів Бережан

July 12, 2016

Активістів Бережан, що на Тернопільщині, вчили МАГівці антикорупції. Так, минулого тижня експерти МАГ Ігор Ковалик та Ольга Мазаєва провели тренінг антикорупційної школи «Майстерня активних громадян» у Бережанах. Навчання ініціювали та надали допомогу в організації учасники МАГ Галина та Микола Проців.  

У тренінгу взяли участь 15 громадських активістів, а за годину до завершення навчання приєднався заступник міського голови Бережан Олег Захарків.

Учасники навчання говорили про поняття корупції та конфлікту інтересів,  доступ до публічної інформації, про роботу системи антикорупційних органів: як подавати звернення до них та до суду.

Багато учасників принесли на тренінг документи (копії рішень ради, розпорядження міського голови), які свідчили про наявність порушень у діях влади. У процесі навчання активісти з тренерами обговорили алгоритм,  як не допустити ухвалення подібних рішень і як скасувати дані рішення та притягнути винних чиновників до відповідальності.  

Також МАГівці розглянули проведення громадських антикорупційних експертиз нормативних актів, а також ознайомилися із місією та планами громадської ініціативи «ЧЕСНО. Фільтруй суд!».  

«Усі теми  викликали жваве обговорення і навіть суперечки, що ще раз переконало нас у тому, що результат антикорупційних реформ в Україні буде хорошим  лише тоді, коли інформація про методи і способи антикорупційної боротьби доходитиме в найвіддаленіші райони до всіх потребуючих. Люди є, бажання є,  навчених ще замало. А потрібен уже результат», – зауважила пані Ольга Мазаєва .

Проект «Майстерня активних громадян» виконується в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).