ЦЕДЕМ долучився до проведення чергового змагання з медіа права Price Media Law Moot Court

April 12, 2017

Команда студентів-юристів НаУКМА у складі студентів Марії Новікової, Софії Здолини, Миколи Колотила та Ірини Онищенко на чолі з юристом Центру демократії та верховенства права Максимом Дворовим увійшла до ТОП-8 команд на міжнародному раунді мут-корту з медіа права в Оксфорді!

Українська  команда обіграла представників Індії, Гани, США та Німеччини, і зупинилася лише у чвертьфіналі, поступившись Філіппінам.

У міжнародному раунді також брали участь директор ЦЕДЕМ Тарас Шевченко та керівник освітніх проектів Аліна Правдиченко – вони були запрошені виступити в якості суддів змагань.

Поїздці до Оксфорда передував регіональний раунд у Києві, який проводив ЦЕДЕМ спільно з Національним університетом “Києво-Могилянська академія” та Kyiv-Mohyla Moot Court Society. Переможці київського етапу успішно виступили і в Оксфорді: могилянці повторили найкращий результат команди з України, студенти Price Media Law Moot team of the University of Latvia пройшли до 1/8 змагань, а команда Університету Вільнюса посіла друге місце у номінації “Кращий письмовий меморандум”. Успішно дебютувала в змаганнях і команда Одеської юридичної академії.

“Регіональні раунди муту дають набагато кращі можливості підготуватися до Оксфорду. Ти чуєш питання, які чутимеш там – і знаєш, до чого готуватися. Звісно, команди з континентальної Європи дещо програють у презентаційних навичках представникам США, Сингапуру тощо, де традиції участі в мутах є набагато давнішми. Втім, це показує напрям руху для розвитку у подальших спробах виграти”, – зазначив Максим Дворовий.