Методика ліцензійного збору

April 15, 2011
Тринадцятого квітня 2011 року Кабінет Міністрів України постановою № 412 затвердив методику розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги.

Відмінність нової методики від попередньої полягає в тому, що для ефірного мовлення обрахування методики відбувається з прив’язкою до населених пунктів, в той же час, для кабельного мовлення та провайдерів програмної послуги що надають послуги через кабельні мережі (у т.ч. за технологією IPTV) обрахунок відбувається з прив’язкою до кількості населення, що проживають в межах адміністративно-територіальної одиниці. Нагадаємо, що відповідно до ст. 133 Конституції України систему адміністративно-територіального устрою складають Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села.


Текст методики доступний за адресою:
http://www.kmu.gov.ua/document/244206085/P0412-00.doc


Постанова про затвердження методики доступна в останніх надходженнях актів КМУ: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/newsnpd