МХ-4: ліцензії анульовано

July 16, 2010

Чотирнадцятого липня 2010 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати перевірки ліцензіатів четвертого цифрового мультиплексу.

За наслідками перевірки рішеннями 942, 944-951 ТОВ «Інтер-ківар» (телеканал «Штепсель»), ТОВ «Футурама» («Берегиня»), ТОВ «Векта-плюс» («Класика»), ТОВ «Мирей» («Котигорошко»), ТОВ «Емпаєр бізнес брокерс-Україна» («5:0»), ТОВ «Лайкс» («К»), ТОВ «Ді.Ком» («Мандрівник»), ТОВ «Дотюей» («ЦУКОР») позбавлено ліцензій на мовлення в МХ-4 і виключено з реєстру ТРО.

Результати перевірки ТОВ «Телеодин» (канал «М2») та ТОВ УЦТМ взято до відома.

За наслідками  перевірки ТОВ «УНІАН ТБ» компанії оголошено попередження за недотримання строків початку мовлення, а також встановлено обов’язок для керівництва ТОВ «УНІАН ТБ» протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства (розпочати мовлення).

Очевидна проблема конкурсу на МХ-4 полягає в тому, що цей мультиплекс забезпечений фізичним покриттям лише на 10%, що робить сам мультиплекс комерційно непривабливим, а отже проведення чергового конкурсу може дати такий самий ефект у вигляді чергових анульованих ліцензій.