Мін’юст затвердив положення про Наглядову раду Національної суспільної телерадіокомпанії України

October 3, 2014

Двадцять другого вересня у Міністерстві юстиції України було зареєстровано «Положення про порядок проведення конференцій всеукраїнських громадських об’єднань, обрання членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України та припинення їхніх повноважень».

Положення розроблено Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення на виконання Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”. Документ визначає порядок підготовки та проведення Нацрадою конференцій об’єднань, обрання членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України та припинення їхніх повноважень.

З метою обрання членів Наглядової ради НСТУ відповідно до Положення проводитимуться конференції всеукраїнських громадських об’єднань. Об’єднання, які мають намір взяти участь у конференції, звертаються до Нацради із письмовими заявами. Протягом  п’яти робочих днів від дня оприлюднення на офіційному сайті Нацради переліку об’єднань, які мають право взяти участь у конференції,  такі об’єднання подають до Нацради кандидатури для включення до складу Наглядової ради НСТУ. Згідно із Положенням, конференція проводиться відкрито із запрошенням журналістів. Обрання членів Наглядової ради здійснюється шляхом письмового голосування.  Національна рада розглядає на своєму засіданні протоколи конференцій та ухвалює рішення про обрання членами Наглядової ради НСТУ кандидатів, які набрали найбільшу кількість рейтингових балів на конференціях.

Також Положення визначає порядок припинення повноважень членів Наглядової ради. Таке рішення за наявності визначених законом “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” підстав ухвалюється Нацрадою.

Положення набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Контролюватиме його виконання перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

Із повним текстом документу можна ознайомитись тут.