Міжнародна конференція медіа експертів зібрала випускників Літньої школи медіа права

November 10, 2014

Інститут Медіа Права зібрав випускників Міжнародної літньої школи медіа права різних років на конференцію медіа юристів «Сучасні виклики для свободи слова в Україні, Росії, Молдові, Білорусі, країнах Центральної Азії та Південного Кавказу».

Юристи з Великобританії, Нідерландів, Молдови, Білорусі, Вірменії, Російської Федерації, Таджикистану, Киргизстану, Казахстану та України приїхали до Києва, щоб обговорити стан свободи слова в пострадянських країнах, практику Європейського Суду з прав людини останніх років в цій сфері, а також інформаційну війну, медіа пропаганду та розпалювання ворожнечі в контексті україно-російського конфлікту.

Випускники літніх шкіл різних років презентували теперішню ситуацію зі станом свободи слова у своїх країнах та власні історії успіху.

Спікерами конференції також стали:

·   Артем Лазарев, юрист Європейського суду з прав людини (Франція);

·   Марго Гонтар, співзасновник ініціативи «Стоп Фейк»;

·   Ад ван Лун, експерт X-Media Strategies (Нідерланди);

·   Світлана Заліщук, новообраний народний депутат Верховної Ради VIII скликання;

·   Інна Борзило, представник громадського руху «ЧЕСНО»;

·   Вадим Міський, представник громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ»;

·  Наталя Седлецька, автор програми розслідування «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свободи і1го Національного каналу) та інші юристи та міжнародні медіа експерти.



Ад ван Лун дає інтерв’ю журналістам









Журналістка-розслідувач, автор та ведуча програми “Схеми”, юридичним партнером якої є Інститут Медіа Права, розповідає учасникам конференції про труднощі розслідувальної журналістики.


Конференція проводилася Інститутом Медіа Права за підтримки Шведського Уряду, міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) та Міністерства закордонних справ Норвегії.