Міжнародні змагання з медіа права

October 20, 2009

В Оксфордському університеті оголосили про початок чергових третіх студентських Міжнародні змагання з медіа права «The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition». Участь у змаганнях можуть взяти студенти, будь-якої спеціальності, які мають достатні знання у сфері стандартів свободи слова та мас медіа, зараховані до університету або аналогічної установи університетського рівня і за умови, що студент раніше не брав участі у цих змаганнях.

Для участі у змаганнях необхідно сформувати команду з не менш як двох і не більш ніж 4 учасників та одного тренера. Команда може складатися з студентів з одного або декількох університетів. Члени команди можуть бути обрані будь-яким методом, затвердженим конкретним навчальних закладом, або без будь-якої офіційної процедури. Команда має зареєструватися шляхом подання реєстраційної форми не пізніше 30 листопада 2009 року.

Участь у змаганнях передбачає два етапи: письмовий та усний. На першому етапі команда має дослідити матеріали справи щодо порушення права на свободу вираження поглядів та підготувати два меморандуми: з позиції заявника та з позиції Уряду. Після оцінки письмових матеріалів кращі команди будуть запрошені на другий фінальний етап змагань, що проходитиме у стінах Оксфордського університету у березні 2010 року.

Для участі у змаганнях потрібно сплатити реєстраційний збір у розмірі 875 фунтів стерлінгів на одну команду з 5-х чоловік (4 учасники і тренер). Крім цього учасники самостійно сплачують витрат на проїзд та проживання.

«The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition» створено 2008 року Програмою порівняльного медіа права та Центром соціо-правових студій – підрозділами Оксфордського факультету права у співробітництві з Міжнародною асоціацією медіа юристів (IMLA). Мета змагань полягає у підвищенні інтересу до галузі медіа права як з боку студентів-юристів, так і представників інших спеціальностей.

 У 2008 році на змаганнях перемогла команда з Малайзії, а у 2009 році – зі США.

Детальну інформацію про міжнародні змагання з медіа права можна отримати за адресою: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk

Перейдіть за посиланням, щоб ознайомитися зі справою: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/framework/case2010.pdf(формат PDF).

Щоб ознайомитися зі змаганнями 2008-2009 років перейдіть за адресою: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/previous/2009/index.html

Також ви можете переглянути невелике відео з минулорічних змагань: mms://media.asc.upenn.edu/clips/promo/price_mootcourt09.wmv
(адресу можна відкрити у будь-якому відео програвачі).