Моральні слухання

February 4, 2010

Третього лютого 2010 року у Верховній раді України н.д. від фракції КПУ Вікторія Дем’янчук і Володимир Даниленко зареєстрували новий проект Постанови ВРУ «Про проведення парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері» (листопад 2010 року) № 3554.

Метою проведення парламентських слухань на тему «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері» є створення необхідних правових та соціально-економічних засад спрямованих на  унеможливлення зростання впливу негативних моральних явищ на розвиток громадян та захист суспільної моралі в цілому.

Необхідність проведення таких слухань, на думку авторів, спричинена тим, що все частіше спостерігаються негативні тенденції нехтуванням громадянами етичними нормами, традиційними моральними та духовними людськими цінностями, що складалися та формувалися в суспільстві протягом тривалого часу.

«Такі негативні явища є наслідком доступної теле-радіо, відео продукції, музичних та художніх творів, в тому числі навчальних, та тих, що рекомендовані для дітей, друкованих матеріалів, та іншої інформації, що своєю якісною стороною негативно впливають на психічний розвиток особистості та виховання громадян  у дусі добра, честі та справедливості. Особливу загрозу суспільній моралі несе мережа Інтернет, що стає все більш доступнішою та на сьогодні достатньо неврегульована правом» ­– зазначають автори.

Основним завданням слухань, автори серед іншого визначають «захист суспільства від негативного впливу загальнодоступної теле-радіо, аудіо, відео продукції та іншої інформації, що негативно впливає на суспільну мораль».

Адреса проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=34066