Моральні слухання

March 24, 2011
Вісімнадцятого березня 2011 року народні депутати від фракції КПУ Вікторія Даниленко, Володимир Дем’янчук зареєстрували проект Постанови ВРУ «Про проведення парламентських слухань на тему  «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері (проект №8264)».

Депутати пропонують провести парламентські слухання у зв’язку з «різким зниженням загальнолюдської культури, нехтуванням етичними нормами, збільшенням загальнодоступної для перегляду продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, з метою недопущення моральної та духовної деградації суспільства» та на виконання Конституції України, Закону України «Про національну безпеку», «Основ законодавства про культуру» і Закону України «Про захист суспільної моралі».

Відповідно до проекту постанови слухання мають бути проведені у жовтні 2011 року. Кабінет Міністрів України до 15 вересня 2011 року має підготувати і подати до Верховної Ради України необхідні інформаційно-аналітичні матеріали щодо питання парламентських слухань і конкретні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань, а також визначити доповідачів із зазначених питань. Відповідальний комітет – Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності – має внести пропозиції щодо рекомендацій парламентських слухань, здійснити необхідні заходи з організації та методичного забезпечення слухань.

Картка проекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=39941