Моральні слухання

December 27, 2008
Двадцять п’ятого грудня 2008 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови “Про проведення парламентських слухань на тему: “Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері” (проект № 3554, н.д. Володимир Даниленко, н.д. Вікторія Дем’янчук, фракця КПУ).

У пояснювальній записці автори зазначають, що сучасне становище суспільної моралі в Україні викликає занепокоєння, адже відбувається очевидна моральна та духовна деградація суспільства“, спричинені доступною теле-, радіо-, відеопродукцією, а також продукцією мережі Інтернет.

Метою проведення парламентських слухань «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері», як зазначають автори, є створення необхідних правових та соціально-економічних засад, спрямованих на  унеможливлення зростання впливу негативних моральних явищ на розвиток громадян та захист суспільної моралі в цілому.   

Основним завданням є прийняття пропозицій та рекомендацій органам державної влади і місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, що спрямовані на забезпечення гідного виховання особистості у дусі традиційних духовних і культурних цінностей,  уявлень  про  добро,  честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на захист суспільства від негативного впливу загальнодоступної теле-, радіо-, аудіо-, відеопродукції та іншої інформації, що негативно впливає на суспільну мораль.