Мовлення в дні трауру

January 30, 2008

Тридцятого січня 2008 року Національна рада взяла за основу та винесла на обговорення нову редакцію правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру.

Правилами пропонується, що у разі видання указу Президента України про оголошення в Україні днів трауру (скорботи, жалоби) телерадіоорганізації невідкладно зобов’язані внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач на день трауру (скорботи, жалоби). Напередодні та впродовж дня трауру має відбуватися інформування населення про відповідний день трауру і з якого приводу він оголошений, а також (за наявності) розрахункові рахунки, на які можуть бути перераховані кошти для постраждалих людей.

В траурні дні сітка мовлення телерадіоорганізацій не має містити мажорних музичних заставок, анонсів, джинглів. Теле- та радіопередачі мають бути оформлені із використанням заздалегідь виготовлених елементів, що є відповідними до вимог у такі дні. Крім того ТРО мають утриматися від демонстрування рекламних роликів з елементами шоу та веселощів, комедійних художніх фільмів, розважальних та музично-розважальних передач, теле- і радіо вікторин.

Крім того ТРО мають надіслати на адресу Національної ради раніше заплановані та змінені сітки мовлення із відповідними коментарями про внесені зміни. Адже виконання Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) буде враховуватися під час конкурсного відбору на право користування каналами мовлення та під час аналізу діяльності телерадіоорганізацій.

Повний текст проекту дивіться в рішеннях Національної ради:

http://www.nrada.gov.ua/documents/zasid.30.01.08.doc