«НАБУ як воно є»: ВУР провів екскурсію до Антикорупційного Бюро

March 21, 2018

Вчора вурівці розпочали серію екскурсій до Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ). Студенти поспілкувалися з працівниками Відкритого офісу й окремих департаментів НАБУ, та навіть познайомилися із одним з детективів.

На сьогодні штат Бюро налічує більше 600 осіб, понад 200 з яких – детективи. Дивує те, що законом чітко визначено максимальний загальний штат Бюро – 700 осіб.

Тим не менше, НАБУ уже скерувало до суду вже понад 100 справ та винесло понад 160 обвинувальних актів стосовно підозрюваних. Втім, суд ухвалив рішення лише по чверті справ, направлених від НАБУ та САП. Слухання у деяких справах не розпочинають вже впродовж 14 місяців (!).

Один із детективів Антикорупційного Бюро розповів про особливості багатоетапного конкурсного відбору, із близько 50 кандидатами на 1 місце, напружений робочий графік, буває по декілька днів ночують прямо в офісі, та безпрецедентні заходи безпеки, що їх вживає управління внутрішнього контролю.

Наостанок, представниця Відкритого Офісу розповіла, що студенти мають змогу пройти стажування у Бюро. Для цього університети мають укласти договори з НАБУ. На сьогодні 5 українських ВНЗ домовилися (читай «погодилися») з Бюро про стажування, серед них – НаУКМА та Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Відкритий Університет Реформ – спільний освітній проект Реанімаційного Пакету Реформ та Центру демократії та верховенства права