Нацрада оголосила попередження каналам «Інтер» та «112 Україна»

February 18, 2015

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 18 лютого. Того ж дня регулятор оголосив друге попередження телеканалу «Інтер» за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної після моніторингу новорічного ефіру та винесення першого попередження.

За результатами здійсненої Нацрадою перевірки було зафіксовано відхилення каналу «Інтер» від програмної концепції: збільшено обсяг фільмопоказу на три години, зменшено обсяг власного виробництва на дві години, інформаційних програм – на півтори години, відсутні розважальні програми, збільшено обсяг національного продукту на дві години. Відтак, Нацрада винесла «Інтеру» ще одне попередження.

Щодо каналу «112 Україна» моніторинг Нацради у контенті «Шустер live» зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми – російського журналіста Максима Шевченка – вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу – умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.