Нацрада прагне розширити свої повноваження

January 19, 2015

Голова Нацради передав Комітету свободи слова законопроект про розширення повноважень Нацради з телебачення і радіомовлення.

Про це повідомив Голова Нацради Юрій Артеменкона засіданні 15 січня. Зокрема, йдеться про розширення прав Національної ради щодо вжиття заходів до порушників чинного законодавства України у вигляді штрафів, а також про розширення повноважень регулятора в частині тимчасового припинення (до трьох місяців) дії ліцензій мовників з одночасним зверненням до суду про визнання дій чи бездіяльності ліцензіата такими, що загрожують національній безпеці, територіальній цілісності або порушують права людини.

Напрацьований відомством законопроект Юрій Артеменко передав голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар.

Нагадаємо, на засіданні 15 січня Нацрада винесла попередження телеканалу «Інтер», та призначила позапланові перевірки телеканалам «1+1»,  «ICTV»,  «Тоніс» та «Україна».

За чинним законом «Про телебачення та радіомовлення» Нацрада може застосовувати до телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги такі санкції як оголошення попередження, стягнення штрафу та подання до суду справи про анулювання ліцензії на мовлення.  Рішення про анулювання ліцензії за законом приймає лише суд.