Нацрада презентувала електронний Держреєстр телерадіоорганізацій

August 12, 2011
Оновлена електронна версія Держреєстру телерадіоорганізацій вже доступна на сайті Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Лариса Мудрак під час брифінгу наголосила, що реєстр відповідає вимогам кількох законів України, передовсім “Про доступ до публічної інформації”, а також базовим – “Про телебачення та радіомовлення” та “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”.

Вона констатувала, що “такий крок робить прозорою діяльність як вітчизняних телерадіоорганізацій так і Національної ради”.

Варто зауважити, що в оновленому реєстрі спрощений доступ до даних про телеорганізації, а сам він доповнений додатковою інформацією: зазначаються відомості про власників, логотипи каналів, програмні концепції, особовий склад наглядових органів та ін. Також в новій версії обіцяють постійно фіксувати різного роду зміни ліцензій, які вносяться відповідно до рішень, ухвалених Національною радою.

З реєстром можна ознайомитися в пункті меню “Державний реєстр”. Теле- та радіомовники в ньому поділяються на “Загальнонаціональні” та “Регіональні”, що  дає можливість отримати дані в регіональному розрізі.

Лариса Мудрак висловила вдячність за підтримку Антоніні Черевко (IMS Україна), директору Інституту Медіа Права Тарасові Шевченку та юристу Інституту Медіа Права Ігорю Розкладаю.

 

P.S. Проект електронної версії Державного реєстру телерадіоорганізацій України реалізовано спільно з організацією Міжнародна підтримка Медіа (IMS) в рамках програми “Медіа та Демократія” для Центральної, Східної Європи та Кавказу. Програма спрямована на допомогу Національній раді у вдосконаленні її офіційного веб-ресурсу задля підвищення рівня прозорості та доступності інформації.