Нацрада продовжила прийом заяв на участь у формуванні Наглядової ради НСТУ

October 31, 2014

За сприяння Інституту Медіа Права та партнерських організацій, Національна рада оголосить повторний прийом заяв від всеукраїнських громадських об’єднань для їх участі в конференціях з обрання Наглядової ради суспільного мовника, який триватиме з 6 по 20 листопада. Рішення щодо внесення змін до календарного плану підготовки та проведення конференцій ухвалено на засіданні регуляторного органу 30 жовтня.

Причиною такого рішення, за словами голови Національної ради Юрія Артеменка, стало те, що для участі в конференціях надійшло мало заяв від громадських організацій. «Рішення продовжити прийом прийнято, бо надійшло замало заяв – трохи більше 30, а згідно із законом має бути проведено 9 різних конференцій ВГО, і в кожній конференції мають брати участь по 5 представників від ГО. На жаль, такої кількості не набрали. Чи не вистачило часу, чи люди були зайняті у виборчій кампанії», – повідомив пан Артеменко.

До Нацради звернулася низка громадських організацій – Інститут медіа права, ГО «Телекритика», Інститут масової інформації та МГО «Інтерньюз-Україна» – з проханням продовжити термін прийому заяв від ВГО.

Публікація оголошення про повторний прийом заяв від всеукраїнських громадських організацій очікується 5 листопада в газеті «Урядовий кур’єр».

Повторно заяви від ВГО прийматимуться з 6 по 20 листопада. При цьому, заяви, які були подані ВГО за попередній строк – з 15 по 28 жовтня – залишаються чинними, заново подавати документи організаціям не потрібно.

З 20 листопада по 3 грудня відбуватиметься оцінка відповідності ВГО та делегованих ними кандидатів вимогам, визначеним законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

 

Самі конференції за новим планом мають тривати в січні-лютому 2015 року в таких галузях:

– освіти – 19 січня;

– науки – 21 січня;

– фізичного виховання та спорту – 23 січня;

– журналістики – 26 січня;

– правозахисній – 28 січня;

– захисту інтересів дітей та молоді – 30 січня;

– творчій – 2 лютого;

– місцевого самоврядування – 4 лютого;

– захисту прав осіб з особливими потребами – 6 лютого.


За словами Юрія Артеменка, продовження прийому заяв від ВГО і зміни в календарному плані не впливають на процес створення суспільного мовлення, оскільки й так затягується створення юридичної особи – Національної суспільної телерадіокомпанії України.