Нацрада відстрочила початок поетапного вимкнення аналогового телебачення

March 22, 2018

15 березня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення перенесла строки  поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення з березня на серпень 2018 року.

В зміненому Плані поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення виділено нові строки виконання. План передбачає три етапи вимкнення: перший – серпень 2018, другий – січень 2019, третій –  квітень-травень 2019 року.

На першому етапі передбачається пілотне відключення аналогового телерадіомовлення в окремій, визначеній та затвердженій Урядом, області для аналізу результатів та проблемних питань, які виникли в ході підготовчої кампанії та під час вимкнення. З початку першого етапу і до кінця завершення другого, телерадіоорганізації повинні подати заяви про переоформлення ліцензій на аналогове мовлення. Причому, порядок переходу на цифрове мовлення регіональних та місцевих телерадіоорганізацій, які мають ліцензії на аналогове мовлення, повинен бути визначений на  третьому етапі.

Під час другого етапу заплановано перехід країни на цифрове мовлення в цілому, окрім суспільного мовника «UA: ПЕРШИЙ», місцевих телеканалів, аналогових каналів на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах.

Під час третього етапу остаточно мають припинити роботу всі аналогові радіоелектронні засоби.

На зараз, змінений План чекає затвердження Кабміну.

Джерело: https://www.nrada.gov.ua/terminy-poetapnogo-vymknennya-analogovogo-teleradiomovlennya-v-ukrayini-zmineno/