Навчальний семінар з питань доступу до інформації для викладачів факультетів журналістики

October 19, 2011
 
   

Інститут Медіа Права запрошує Вас узяти участь у спеціалізованому навчальному семінарі з питань доступу до публічної інформації для викладачів факультетів журналістики, що відбудеться 3-4 листопада 2011 року у конференц-холі поблизу Києва.

У травні 2011 року набув чинності Закон України про доступ до публічної інформації, який передбачає більшу відкритість органів влади. Інститут Медіа Права, який був одним з його ініціаторів, проводить низку заходів, спрямованих на роз’яснення положень цього закону. Аудиторією наступного заходу є викладачі факультетів журналістики.

Цей семінар підвищить рівень обізнаності викладачів у питаннях доступу журналістів до інформації. Таким чином викладачі зможуть поділитися набутими на семінарі знаннями в рамках викладання майбутнім журналістам курсів медіа права, журналістських розслідувань тощо.

В ході семінару будуть розглянуті питання, що стосуються практичного застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації». Учасники отримають обґрунтовані відповіді на питання: якими є найважливіші положення і принципи закону «Про доступ до публічної інформації»;як застосовувати норми закону на практиці; що дає журналістам використання цього закону; як ефективно оскаржити неправомірну відмову у наданні публічної інформації.

Учасниками семінару можуть стати викладачі факультетів журналістики з усіх куточків України. Організатори семінару відшкодовують учасникам з регіонів витрати за проїзд до м. Києва (поїзд, купейне місце). Усім учасникам також буде забезпечено проживанням у готелі конференц-холу, а також трансфер від Києва до місця проведення і назад. 

Навчання на семінарі є безкоштовним. Для участі у відборі учасників надішліть, будь ласка, до 26 жовтня включно заповнену Анкету учасника (електронною поштою на адресу event@medialaw.kiev.ua. Вас буде повідомлено про отримання анкети. Бажаючих взяти участь у семінарі просимо надсилати анкети якнайшвидше, оскільки відбір буде відбуватись по мірі надходження анкет.

Якщо у Вас виникли якісь запитання, звертайтесь за телефоном 044 284 61 64 (контактна особа Лілія Дроздик) або надсилайте листи електронною поштою на адресу event@medialaw.kiev.ua.

Семінар є складовою частиною проекту «Відповідальність влади через поінформованість суспільства» Даний проект виконується в рамках програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc в Україні завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID).

Семінар проходитиме  3-4 листопада 2011 року. Про точне місце та час проведення буде повідомлено відібраним учасників.