Навчальний візит до Ради Європи та Європейського суду з прав людини

September 23, 2011

   


НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ УКРАЇНСЬКИХ МЕДІА ЮРИСТІВ ДО РАДИ ЄВРОПИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ

(13-18 листопада 2011 року, м. Страсбург, Франція)



Інститут Медіа Права за підтримки міжнародної організації Міжнародна підтримка медіа (International Media Support (IMS), www.i-m-s.dk) оголошує конкурс для українських випускників літніх шкіл медіа права 2005 – 2011 років на участь у навчальному візиті до Ради Європи та Європейського суду з прав людини, що знаходяться у місті Страсбург, Франція.

Інститут Медіа Права планує відібрати команду фахівців, що мають достатні знання та досвід у сфері стандартів свободи вираження поглядів та медіа і які є випускниками літніх шкіл медіа права, організованих Інститутом у 2005 – 2011 роках. За результатами розгляду анкет буде відібрано 10 учасників. У конкурсному відборі можуть брати участь виключно випускники з України. Робочою мовою заходу є англійська. Кандидати, що беруть участь у конкурсному відборі, мають продемонструвати достатній для вільного розуміння та спілкування рівень знання англійської мови.

Для участі у конкурсі зацікавлені кандидати мають надіслати заповнену анкету та своє CV (мова документів – українська) до 5 жовтня 2011 року (включно) на адресу edu@medialaw.kiev.ua. Про результати відбору переможців буде повідомлено не пізніше 13 жовтня 2011 року.

Мета візиту полягає у наданні українським спеціалістам з медіа права можливості суттєво підвищити рівень своїх знань та професійних навичок шляхом безпосереднього ознайомлення з особливостями роботи Європейського суду з прав людини. Для учасників навчального візиту будуть організовані зустрічі у Європейському суді з прав людини, Раді Європи, структурних підрозділах Ради Європи. Також група відвідає слухання справи за статтею 10 у Європейському суді з прав людини. Остаточна програма уточнюється.

Особливий акцент робитиметься на засвоєнні таких тем:

  • міжнародні стандарти захисту свободи слова та інформації;

  • практичні аспекти та механізм захисту інформаційних прав;

  • ведення справ на міжнародному рівні;

  • підготовка заяви та супровідної документації до Європейського суду з прав людини;

  • стратегія ведення справи в Європейському суді з прав людини.

Тривалість візиту – один робочий тиждень, а саме з 13 по 18 листопада 2011 року.

Вимоги до кандидатів:

  • бути випускником однієї з літніх шкіл медіа права (2005 – 2011 роки);

  • використовувати практику Європейського суду з прав людини та стандарти Ради Європи щодо свободи слова у практичній діяльності;

  • володіти англійською мовою на достатньому для вільного розуміння та спілкування рівні

  • не бути студентом денної форми навчання.


Важлива інформація:

Навчальний візит буде організовано за підтримки міжнародної організації Міжнародна підтримка медіа (International Media Support, IMS).Витрати на переїзд, проживання та добові відібраних учасників покриваються організаторами поїздки.

Відібрані учасники самостійно відповідають за вчасне подання документів та отримання Шенгенської візи (організатори забезпечують надання запрошення та підтвердження бронювання готелю та авіаперельоту).

Анкету для участі у конкурсі можна завантажити тут