Незалежна медійна рада обрала останнього члена

February 12, 2018

До складу Незалежної медійної ради увійшов новий медіаексперт, а у самому органі відбулися організаційні зміни. Таке рішення було ухвалено під час чергового засідання Незалежної медійної ради.

Так, членом Медійної Ради відтепер є Галина Петренко – журналіст та медіаексперт, директор ГО “Детектор медіа”. До складу МР вона увійде як представник своєї організації і замінить Діану Дуцик, яка припинила роботу у “Детектор медіа” за власним бажанням. Водночас, Діана Дуцик продовжить працювати у Незалежній медійній раді. Її на цей пост номінував Інститут Масової Інформації.

Таким чином, Незалежна медійна рада відтепер працює у повному складі: її членами є 15 медіаекспертів, номінованих п’ятьма організаціями-засновниками.

Також під час засідання Медійної Ради Роман Головенко склав повноваження секретаря Ради, однак і надалі лишається її членом. Наразі посаду секретаря займає Ігор Розкладай, який до цього виконував обов’язки секретаря спільно з Романом Головенком.

Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України (Детектор Медіа, Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Фундація «Суспільність», Центр Демократії та Верховенства Права). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.