Незалежна медійна рада приймає заяви на новостворену електронну адресу

January 27, 2016

До відома громадськості Незалежна медійна рада приймає заяви щодо розгляду спірних ситуацій у медійній сфері (н-д: недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, порушень норм журналістської етики тощо), а також заяви щодо надання рекомендацій та експертних висновків на новостворену  електронну адресуmediacouncil.ukraine@gmail.com.

Крім того, письмові заяви та листи можна надсилати на адресу Інституту медіа права: вул. М. Заньковецької, 3/1, оф. 12, м. Київ, 01001.

Як відомо, 28 грудня 2015 року було сформовано склад Незалежної медійної ради, до якого увійшли 14 представників медіа спільноти та фахових громадських організацій, які мають ґрунтовний досвід та авторитет у медійній сфері. Делегували членів Незалежної медійної ради п’ять організацій – засновниць: Інститут Медіа ПраваІнститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, ГО «Телекритика» та Фундація «Суспільність».

Незалежна медійна рада стане постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, місією якого є утвердження високих професійних стандартів журналістики. За задумом засновників, Рада розглядатиме спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.