Нова Громадська рада при Нацраді

July 29, 2010
Двадцять восьмого липня 2010 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила про формування нового складу Громадської ради при Національній раді.

Таке рішення було ухвалене, за твердженням Національної ради, у зв’язку з тим, що частина членів систематично не з’являлись на засідання Громадської ради, а також з огляду на те, що низка оганізацій про включення до складу Громадської ради їхніх представників.

Також Національна рада посилається на необхідність приведення Положення про Громадську раду при Національній раді у відповідність до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.11.2009 № 1302 „Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні  та реалізації державної політики”. Зокрема, Національна рада вирішила втановити річний термін повноважень члена громадської ради.

Зауважимо, що зазначений документ стосується формування громадських рад при центральних і місцевих органах виконавчої влади, натомість відповідно до ст.7 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”  Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення є спеціальним конституційним, постійно діючим позавідомчим державним органом.

Національна Рада звертає увагу на те, що заявки приймаються відпрофесійних некомерційних, недержавних організацій, які легалізовані у встановленому законодавством порядку. Окрім того до Громадської ради можуть вноситися кандидатуври авторитетних фахівців цієї сфери, запропоновані громадськістю (професійними організаціями журналістів).

Листи із заявками слід надіслати з 28 липня до 14 вересня 2010 на адресу Національної ради: вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601 та на e-mail: pressa@nrada. gov.ua.. До зявки слід додати мотиваційний лист, стислі біографічні дані індивідуальних кандидатів; організації мають надавати інформацію про склад засновників, органи управління, основні напрями та досвід діяльності у сфері інформаційних відносин.

З Положенням про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення можна ознайомитися на сайті Національної ради: www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=114.