Оголошено початок акредитації журналістів у Верховній Раді восьмого скликання

October 13, 2014

Прес-служба Апарату Верховної Ради України з 1 жовтня 2014 року розпочала проводити акредитацію журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України на строк повноважень Верховної Ради України восьмого скликання.

Для акредитації необхідно подати до Прес-служби заявку на ім’я керівника Прес-служби Апарату Верховної Ради України Шведової Вікторії Володимирівни (поштою: вул. Садова, 3-а, м.Київ, 01008, або за вказаною адресою з 9-30 до 10-00; з 12-00 до 12-30; з 16-00 до 16-30).

До подання ЗМІ додаються копії документів, що посвідчують особу журналіста, технічного працівника (паспорт або редакційне посвідчення), та по 2 фотокартки на кожну заявлену особу розміром 30х40 мм. До заяви осіб, які не є штатними працівниками ЗМІ додаються копії документів, що засвідчують її професійну належність (паспорт, диплом про освіту, редакційне посвідчення, документ, виданий професійним об’єднанням журналістів, прес-карта).

Детальна інформація у повідомленні Прес-служби Апарату за посиланням.

Вимоги та порядок акредитації визначаються Положенням про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, затвердженим 1 липня 2014 року. Нове Положення було прийняте у зв’язку з ухваленням Закону № 1170 щодо вдосконалення доступу громадян до публічної інформації. Водночас, всупереч вимогам закону досі не прийнято Порядок доступу громадян до відкритих засідань Верховної Ради.