Оголошується набір на дистанційний курс «Суди і ЗМІ»

February 10, 2014

Інститут Медіа Права оголошує набір на дистанційний курс «Суди і ЗМІ». 

Курс розроблено для журналістів із метою підвищення їхніх знань щодо проблем висвітлення роботи судової системи, судової реформи та судових процесів. Обізнаність суспільства про судову систему напряму залежить від якості діяльності журналістів та ЗМІ. Надання громадськості повної, виваженої та грамотної інформації про діяльність судів неможливе без надання журналістам базових знань про організацію судової системи, повноваження судів при розгляді тих чи інших категорій справ, процедуру розгляду судами різних інстанцій справ, права та обов’язки учасників процесу тощо.


Формат навчання:

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (medialaw.in.ua).

Протягом кількох тижнів слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Матеріали з’являтимуться в навчальному модулі 1 раз на тиждень. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які викликають для них найбільшу цікавість. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль. Слухачі також матимуть можливість ставити кураторам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем. Курс складатиметься з 7 уроків. 

Контроль знань відбуватиметься за допомогою фінального тесту. Питання тесту базуватимуться лише на обов’язкових матеріалах. Після успішного складання підсумкового тесту, учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу «Суди і ЗМІ».

Тематика курсу:

  • структура судової системи України;
  • види рішень судів та набуття ними чинності;
  • доступ до судових засідань та судових матеріалів;
  • право на справедливий судовий розгляд, презумпція невинуватості;
  • захист журналістських джерел;
  • поширення інформації про суд та суддів, практика Європейського суду з прав людини.

Вимоги до кандидатів:

– бути журналістом-практиком;

– мати постійний доступ до Інтернету;

– мати прагнення до нових знань.

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету: https://docs.google.com/forms/d/1kGq1fOS-3uWMFAUYgXBcuUVLK1MePrgzLCy5GNFbXi8/viewform.

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування. Подані заявки на курс без заповнення анкети автоматично відхилятимуться!

 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 21 лютого 2014 року. 

Про результат розгляду анкети вас буде повідомлено до 25 лютого 2014 року.

За додатковою інформацією з питань участі в дистанційному курсу звертайтеся на електронну адресу i_law@medialaw.kiev.ua або зателефонуйте (044) 383-2044.

 


Цей курс організовано в рамках Проекту “Сприяння правам людини та демократії, а також підтримка медіа і громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі”, що реалізується International Media Support, IMS та фінансується Міністерством Закордонних Справ Норвегії.