Оновлення складу Ради РПР: ЦЕДЕМ серед 12 членів

November 22, 2016

21 листопада, у третю річницю Революції Гідності, Збори громадських організацій – учасниць РПР оновили склад Ради РПР.

До її складу увійшли 12 авторитетних особистостей::

Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства;

Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ;

Ярослав Юрчишин, виконавчий директор “Transparency International Ukraine”;

Ірина Бекешкіна,  директор фонду «Демократичні ініціативи»;

Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центр економічної стратегії;

Олександр Сушко, голова Правління Міжнародного фонду “Відродження”, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва;

Інна Борзило, виконавчий директор Центр UA;

Ігор Бураковський, доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії Національного Університету «Києво-Могилянська академія».

Михайло Жернаков, головний експерт групи РПР «Судова реформа»;

Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції;

Віктор Таран, голова Центру політичних студій та аналітики;

Іван Лукеря, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень.

Відповідно до хартії РПР, Рада є органом стратегічного управління, який впроваджує стратегію, ухвалену Зборами громадських організацій, розробляє та ухвалює тактичні рішення. Щороку її склад має оновлюватися
на 1/3.

“Не випадково ми вирішили зібрати Збори Реанімаційного Пакету Реформ в цей важливий для держави день, 21 листопада, коли ми відмічаємо річницю Майдану і, напевно, вже сьогодні в багатьох виникає питання: «Чи Майдан дав щось корисне?». Для мене особисто Майдан точно мав величезну користь і величезне значення хоча б тому, що на Майдані був утворений Реанімаційний Пакет Реформ – коаліція, яку я вважаю найуспішнішою з усього, що в Україні було за 25 років у сфері об’єднання великої кількості успішних, сильних, потужних громадських організацій. І той факт, що ми за два з половиною роки не розтратили силу і енергію, а рухаємося консолідовано разом і проводимо чергові Збори – це одне із свідчень нашої сили і стійкості”, – зауважив Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права.

Також було заслухано звіти Ради РПР і Секретаріату РПР, обговорено питання діяльності і виконання стратегії РПР, членства ГО в коаліції РПР. Що зроблено за 2016, попереду виклики 2017 року.

Довідка: Наразі Реанімаційний Пакет Реформ – найбільша коаліція провідних громадських організацій та експертів України, які об’єдналися заради просування та імплементації реформ в Україні.

РПР функціонує як координаційний центр для 68-ти неурядових організацій та 23 експертних груп, котрі розробляють, просувають і контролюють реалізацію реформ. І кількість учасників платформи постійно зростає.