Справу про відмову ДФС надати акт податкової перевірки суд розгляне без виклику сторін

November 24, 2016

23 листопада 2016 р. відбулось перше засідання у справі за позовом ЗОГО «Народний захист» щодо відмови ДФС надати копію акту перевірки Запорізької обласної клінічної лікарні. Справу, підтриману Фондом захисту права на інформацію, суд вирішив розглядати у порядку письмового провадження, тобто без виклику сторін у справі.

Відомо, що податкова перевірка лікарні виявила порушення у використанні нею бюджетних коштів. Проти медустанови за заявою громадських діячів було відкрито кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Проте на сьогодні кримінальна справа закрита, хоча громадськість неодноразово домагалася від прокуратури її поновлення.

Тому ця справа має надзвичайно важливе стратегічне значення не тільки для переконання розпорядників, що інформація про результати податкових перевірок комунальних закладів є відкритою. Вона стосується, перш за все, права громадськості знати про використання бюджетних коштів та комунальної власності медичними закладами та про можливі корупційні зловживання у цій сфері.

Ми будемо тримати Вас в курсі цієї справи.