Парламент знову розглядатиме питання суспільного мовлення і роздержавлення

October 3, 2013

Другого жовтня 2013 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, на якому народні депутати розглядали питання суспільного мовлення та роздержавлення друкованих ЗМІ.

Комітет розглянув пропозиції до проекту закону про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ) та схвалив його до повторного другого читання.

Народні депутати підготували до другого читання також проект закону про реформування друкованих засобів масової інформації (проект № 2600, н.д. Юрій Мірошниченко, Олександр Абдуллін, Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Микола Княжицький, Степан Курпіль, Рустам Раупов, Микола Томенко). Інститут Медіа Права подав до Комітету свої пропозиції щодо внесення поправок до цього проекту закону.  Під час розгляду законопроекту директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, зокрема, звернув увагу на те, що офіційні видання органів влади не повинні мати статус засобів масової інформації і включатись до реєстрів друкованих ЗМІ. Однак, пропозицію підтримав лише народний депутат Микола Княжицький і  вона не була прийнята.

Схвалені в парламентському комітеті законопроекти планується розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради України 10 жовтня.