Пенсії, безпека та регіональна співпраця: ВУР провів чергову лекцію

December 2, 2017

Відкритий Університет Реформ продовжує відкривати нові суспільно важливі теми для учасників шостого набору. Цього разу програма лекційного дня включала пенсійну реформу, інформаційну безпеку та механізми регіональної співпраці.

Першу лекцію дня провела Галина Третьякова, генеральна директорка Української федерації убезпечення та експерта РПР з пенсійних питань Вона розповіла про головні аспекти пенсійної реформи: її мета, система накопичень другого рівня, пенсійний вік, період життя до смерті після досягнення пенсійного віку, трудовий стаж, індексацію пенсій та багато іншого.

Далі Роман Кабачій, аналітик Інституту масової інформації, експерт з питань журналістських та етичних стандартів, джинси та пропаганди. говорив про основи інформаційної безпеки, розпізнавання фейкових новин та маніпуляцій у заголовках. Експерт зосередив увагу на питанні джинси, особливо у політичному середовищі. Також розказав про інструментарій пропаганди: абсурдні тези, повтори однієї інформації, використання фейків, імітація свободи слова, пошук внутрішнього ворога та зауважив про налсідки таких методів.

Останнім спікером став Іван Омелян, регіональний координатор РПР. Розмова йшла про реалізацію РПР політики Регіональної співпраці. В її рамках коаліція передає знання та механізми місцевим громадським активістам та громадським організаціям, надихаючи їх створювати Регіональні коаліції. Вже понад 240 організацій об’єднались в 14 коаліцій по всій країні, використовуючи для цього принципи та правила РПР. Це дає можливість скоординувати спільну роботу всіх цих організацій та відкриває нові можливості для імплементації реформ на місцевому рівні.