План законопроектної роботи

March 26, 2008

Кабінет Міністрів України 26 березня 2008 року видав розпорядження «Про законопроектних робіт на 2008 рік затвердження орієнтовного плану» №534-р. План містить, поміж іншого, низку інформаційно-медійних законопроектів.

Так, на червень 2008 року Міністерство освіти і науки має розробити законопроект про комерційну таємницю, а Національна комісія з регулювання зв’язку має розробити законопроект про захист персональних даних та законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу до універсальних телекомунікаційних послуг. Останній законопроект передбачатиме забезпечення гарантованого доступу споживачів до телекомунікаційних послуг на всій території України за регульованими державою цінами. Також, НКРЗ має розробити законопроект щодо удосконалення законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом.

Грудень 2008-го має відзначитися ще однією групою медійних законопроектів. Так, Міністерство охорони здоров’я має розробити законопроект про рекламу щодо реклами лікарських засобів, виробів медичного призначення, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації. Міністерство юстиції – законопроект про внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» щодо удосконалення системи реєстрації друкованих засобів масової інформації з використанням інформаційно-телекомунікаційних технологій.

На Держкомтелерадіо покладено обов’язок розробити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту професійної діяльності журналістів та законопроект щодо удосконалення системи державної реєстрації інформаційних агентств.