Плани Верховної Ради на 30 червня – 3 липня

June 30, 2015

Народні депутати протягом пленарного тижня 30 червня – 3 липня планують розглянути низку законопроектів у медійній сфері.

До порядку денного сесії включено питання роздержавлення преси, прозорості медіа власності, а також проект закону про місцеві вибори, що встановлює вимоги до порядку ведення передвиборної агітації та інформаційного забезпечення виборів. Таким чином на розгляді в парламенті цього тижня, зокрема, такі законопроекти:

  • Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо визначення передач європейського виробництва (проект № 2766);
  • Проект Закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (проект № 1123);
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політикив сфері телебачення і радіомовлення  (проект № 1831; друге читання);
  • Проект Закону про місцеві вибори (проект № 2831-3; друге читання).

Раніше, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити в першому читанні і в цілому Законопроект № 1123, який має запустити реформу державної та комунальної преси в Україні. Експерти Ради Європи також підготували висновок щодо законопроекту, який був підтриманий медійними організаціями.

Проект порядку денного: http://static.rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR300615.htm