Почалася Дев’ята міжнародна літня школа медіа права

July 8, 2013

Сьогодні розпочалася Дев’ята міжнародна літня школа медіа права. Цього року в літній школі беруть участь 24 учасники із семи країн: Казахстану, Киргизстану, Молдови, Вірменії, Таджикистану, Росії, України.

Серед учасників школи – юристи-практики та теоретики: адвокати, правозахисники, викладачі, представники організацій «Правовий медіа-центр» (Казахстан), «Фонд свободи інформації» (Росія), «ГІВ-Акцент» (Таджикистан), «Бюро з прав людини та дотримання законності» (Таджикистан), Ванадзорська Хельсинська громадянська асамблея (Вірменія), «Індустріального Телевізійного Комітету», «TV-4», видавничого дому «УМХ», Українського Хельсинського Союзу з прав людини, «Інституту масової інформації» (Україна), а також студенти, випускники та аспіранти.

Лекції школи у цьому році читають експерти з України, Росії, Боснії і Герцеговини, Болгарії та Франції. Зокрема, заняття будуть проводити юрист Європейського суду з прав людини Ольга Дмитренко, директор департаменту мовлення Регуляторної телекомунікаційної агенції Боснії та Герцеговини та віце-президент Європейської платформи регуляторів (EPRA) Хелена Мандіч, директор Amber Global Consulting Іван Лозовий, конституційний експерт Харківської правозахисної групи Всеволод Речицький, адвокат Наталія Петрова, доктор юридичних наук, директор юридичних програм Координатора проектів ОБСЄ в Україні Станіслав Шевчук, заступник голови Комітету Верховної Ради України з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Андрій Шевченко, кандидат юридичних наук та суддя у відставці Василь Паліюк, доктор юридичних наук та викладач Південно-Уральського державного університету Олексій Мінбалєєв, експерт Харківської правозахисної групи Оксана Нестеренко, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та інші.

Окрім основних занять, учасники школи традиційно відвідають органи державної влади та зустрінуться з омбудсманом. Міжнародна літня школа медіа права триватиме до 26 липня.

Проведення літньої школи стало можливим завдяки підтримці проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансової підтримки уряду Канади.

Міжнародна літня школа медіа права проводиться в рамках проекту «Популяризація прав людини та демократії і посилення медійного та громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» за підтримки Міністерства внутрішніх справ Норвегії.