Порядок денний третьої сесії Верховної Ради України

September 9, 2015

До проекту порядку денного парламенту на вересень – січень включено питання роздержавлення преси, іномовлення, доступу до публічної інформації, регулювання реклами та агітації

На офіційному сайті Верховної Ради оприлюднено проект Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України 8 скликання. З вересня 2015 по січень 2016 парламент планує розглянути цілу низку законопроектів в інформаційній та медіа сфері, серед яких питання реформування друкованих ЗМІ, впровадження системи іномовлення, вдосконалення регулювання доступу до публічної інформації, реклами на телебаченні та радіо та інформаційна безпека.

Крім цього, до порядку денного також включено Проект Закону про заборону політичної реклами (проект № 2474а, н.д. Є.Соболєв, О.Березюк, О.Ляшко) та альтернативний до нього законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження передвиборної агітації та протидії прихованій рекламі» (проект № 2474а-1, н.д. І.Луценка).

Один із законопроектів – Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення – уже був ухвалений в цілому на пленарному засіданні 3 вересня.

Перелік законопроектів:

 

1123

Проект Закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (н.д. М. Томенко)

2913

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері доступу до публічної інформації щодо вдосконалення їх окремих положень (н.д. В.Сюмар)

2334а

Проект Закону про систему іномовлення України (КМУ)

1768

1768-1

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях) (н.д. А.Левус)

1873

Проект Закону про внесення змін до статті 16 Закону України “Про рекламу” (щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на автомобільних дорогах поза межами населених пунктів) (н.д. В.Балога)

1908

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту прав громадян на безпечний інформаційний простір (н.д. Б.Береза)

2003а

Проект Закону про внесення змін до статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації” щодо зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування (н.д. О.Жолобецький)

2169а

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для реалізації державної інформаційної політики

2206

Проект Постанови про ініціювання проведення перевірок щодо розповсюдження газетою “Вести” інформації сепаратистського та антиукраїнського характеру (н.д. С.Каплін)

2313

Проект Постанови про забезпечення всебічного застосування Закону України “Про доступ до публічної інформації” при інформуванні громадськості про здійснювану Національним банком України політику рефінансування (н.д. В.Сюмар)

2702

2702-1

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами) (н.д. О.Опанасенко; н.д. Н.Новак)

2753

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про доступ до публічної інформації” (щодо розкриття інформації про володіння, користування чи розпорядження державним та комунальним майном) (н.д. П.Кишкар)

2766

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо визначення передач європейського виробництва) (н.д. В.Сюмар)

1119

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення блокування діяльності засобів масової інформації) (н.д. Ю.Левченко)

1237

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” (щодо розповсюдження продукції друкованих засобів масової інформації державною мовою) (н.д. Ю.Бублик)

1461

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обов’язкового інформування про засновників та власників засобів масової інформації) (н.д. С.Рудик)

1470

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо ідентифікації телерадіопрограм та/або -передач, -реклами, створених за бюджетні кошти) (н.д. Ю.Дерев’янко)

2077а

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо вимог до реклами споживчого кредитування) (н.д. О.Фельдман)

2099а

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права споживачів на фото- і відеозйомку у місцях продажу товарів) (н.д. О.Фельдман)

2208а

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реклами форекс-дилерів (н.д. С.Рудик)

2233а

Проект Постанови про державну підтримку публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення щодо агресії Російської Федерації проти України (н.д. С.Висоцький)

2234а

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування (КМУ)

2497а

Проект Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році (н.д. О.Вілкул)

2859

2859-1

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо заборони реклами пива та слабоалкогольних напоїв) (н.д. Г.Кривошея; н.д. О.Кондратюк)

 

Повний Проект порядку денного за посиланням.