Порядок проведення перевірок під час виборчої кампанії

December 5, 2009

Другого грудня 2009 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення «Про особливості проведення перевірок телерадіоорганізацій під час виборчої кампанії по виборах Президента України 2010 року» № 2359.

Національна рада ухвалила тимчасово, до завершення виборів Президента України 2010 року, призупинити проведення, призначення та підбиття підсумків перевірок телерадіоорганізацій, за винятком ситуацій, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства.

Рішенням доручено Департаменту контрольно-аналітичної роботи здійснювати перевірки і вносити проекти рішень про результати перевірок телерадіоорганізацій, термін дії ліцензій яких закінчується, та у випадках, якщо відповідно до пункту „г” статті 37 Закону України „Про телебачення і радіомовлення” відсутнє мовлення протягом року, а також з питань діяльності провайдерів програмної послуги.

Питання щодо порушення телерадіоорганізаціями законодавства України про рекламу, про телебачення і радіомовлення, про авторське право і суміжні права та призначення перевірок цих компаній розглянути після закінчення виборів Президента України.

Повне рішення доступне на сайті: http://www.nrada.gov.ua/documents/02_12.rar