Правила реєстрації друкованих ЗМІ

October 28, 2008

Двадцять восьмого жовтня 2008 року Міністерство юстиції України виставило на обговорення проект наказу «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації та Положення про державну реєстрацію інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності».

Необхідність змін до правил з позиції Мін’юсту полягає в тому, що законом не передбачено питання перекладу документів, що підтверджують цивільну дієздатність та правоздатність на українську мову та засвідчення справжності перекладу засновниками (співзасновниками) друкованих ЗМІ та ІА – нерезидентами України. Крім того, відсутня процедура підготовки та оформлення рішення про визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ таким, що втратило чинність.

Проект наказу передбачає, що установчі документи, складені іноземною мовою подаються разом з їх перекладом на українську мову, засвідчені в установленому порядку.

Щодо припинення свідоцтва про реєстрацію проект передбачає, що механізм припинення починає діяти, якщо протягом року видання не вийшло у світ, а також у випадку, якщо засновники не сплатили у трьохмісячний термін із моменту видачі наказу про реєстрацію друкованого ЗМІ реєстраційний збір.

Рішення про визнання свідоцтва про державну реєстрацію таким, що втратило чинність, оформлюватиметься наказом, до якого додаватиметься правовий висновок про визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації таким, що втратило чинність.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу слід надсилати до Міністерства юстиції за адресою: regzmi@minjust.gov.ua.

Адреса проекту: http://www.minjust.gov.ua/0/16893