Представник ОБСЄ з свободи медіа засудила напади на журналістів на сході України

April 23, 2014

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дунья Міятович висловила глибоку стурбованість новими випадками викрадень та атак на журналістів під час висвітлення подій в східній частині України. Вона закликала перестати перешкоджати журналістам у виконанні їх роботи, а також негайно звільнити захоплених представників ЗМІ, зокрема, кореспондента американського видання Vice  Саймона Островського,захопленого у Слов’янську.

Крім нього, 21 квітня невідомими особами в формі  були також затримані іноземні журналісти Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко, яких згодом відпустили,  в цей же час у Луганську зазнав нападу журналіст «Точка опори» Максим Данильченко.

Раніше представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дунья Міятович засудила захоплення телевізійної вежі поблизу Слов’янська на сході України, незаконне відключення  мовлення українських каналів та трансляцію, натомість, телеканалів Російської Федерації в українському наземному ефірі.

«Я вкрай стурбована тим, що сьогодні було захоплено телевізійну вежу поблизу Слов’янська і після цього відбулося відключення українських каналів», – зазначила пані Міятович. – «Право громадян на доступ до інформації має бути забезпечено за будь-яких умов».

Це вже восьма заява Представниці ОБСЄ щодо ситуації з медіа свободою в Україні за останній місяць.