Прес-конференція: Перший рік закону про захист персональних даних: проблеми та перспективи 2012 року

December 28, 2011

У четвер, 29 грудня 2011 року о 10:30 Інститут Медіа Права проведе прес-конференцію на тему «Перший рік закону про захист персональних даних: проблеми та перспективи 2012 року»

З 1 січня 2011 року набув чинності Закон України «Про захист персональних даних», який встановив правила обробки персональних даних в базах даних та картотеках, а також встановив обов’язок реєстрації наявних баз в Державній службі захисту персональних даних.

З 1 січня 2012 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних», який встановлює відповідальність від 1700 до 17000 грн. за ухилення від реєстрації, недостатню захищеність баз та несвоєчасне повідомлення суб’єкта персональних даних.

Під час прес-конференції директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай, Голова Комітету з питань ЗМІ Асоціації Правників України Ірина Стройко та незалежний медіа юрист Дмитро Котляр представлять основні прогалини закону та рекомендації щодо їх усунення, а також міжнародний досвід регулювання цієї сфери.

Прес-конференція відбудеться в Інформаційному аґентстві «УНІАН», вул. Хрещатик, 4

Початок пресс-конференції 10.30.

Про намір відвідати прес-конференцію повідомте, будь ласка, за телефоном 284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу: event@medialaw.kiev.ua.

Прес-конференція відбудеться за підтримки міжнародної організації Міжнародна Підтримка Медіа.