Презентація «Прозорість органів влади: інформаційна наповненість офіційних веб-сайтів» (ОНОВЛЕНА АДРЕСА)

September 28, 2011
 
   

 
 
 

4 жовтня 2011 року у приміщенні прес-центру інформаційного агентства «Українські новини» Інститут Медіа Права і Центр політичних студій та аналітики презентують результати моніторингів сайтів органів влади на предмет виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».  

Протягом липня-серпня 2011 року експерти ІМП та ЦПСА провели моніторинги, спрямовані на оцінку відповідності інформації на сайтах органів влади України вимогам, визначеним у Законі України «Про доступ до публічної інформації». Інститут Медіа Права перевірив офіційні сайти міністерств на предмет наявності обов’язкової інформації, частоти оновлення даних та зручності користування ними. Центр політичних студій та аналітики, дослідивши сайти місцевих органів влади, оцінив їх сприятливість в отриманні публічної інформації громадянами.

Під час заходу учасники матимуть змогу заслухати презентації представників Інституту Медіа Права і Центру політичних студій та аналітики щодо найбільш цікавих результатів моніторингів, типових порушень і позитивних прикладів, а також методик проведення досліджень. Відвідувачі презентації також зможуть обмінятися власним досвідом у сфері громадського контролю прозорості органів влади.

До участі запрошуються журналісти, громадські активісти, представники органів влади та місцевого самоврядування, медіаюристи та медіаексперти.

Презентація відбудеться 4 жовтня 2011 року у прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 20, поверх 1. (ст. м. «Палац Спорту»)

Початок реєстрації учасників – о 10.45, початок презентації – об 11.00, завершення – о 12.30.

Про намір відвідати презентацію повідомте, будь ласка, за телефоном 284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу: event@medialaw.kiev.ua


Моніторинг веб-сайтів міністерств України є складовою частиною проекту «Відповідальність влади через поінформованість суспільства». Даний проект виконується в рамках програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc. в Україні завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID) 

Моніторинг веб-сайтів місцевих державних адміністрацій, міських та обласних рад підготований Центром політичних студій та аналітики в рамках Всеукраїнської кампанії «Знати щоби діяти», яка реалізується у співпраці з партнерством громадських організації «Новий громадянин».